martes, 10 de noviembre de 2009

Democràcia vs. Demagògia

Com sabem hui en dia moltes són les possibilitats d'anàlisi i d'interpretació de qualsevol terme, així que per evitar interpretacions variades, anem a recórrer a la definició de democràcia que planteja un expert politòleg espanyol en un dels seus manuals.

En una primera aproximació al terme Democràcia s'estableix que és el sistema de selecció dels governants mitjançant decisió popular en un procés de competència oberta entre una pluralitat de contendents (Dahl). També es defineix la mateixa com la protecció dels drets de qualsevol minoria front a la majoria (Mill) i com la intervenció popular en les decisions socio-econòmiques (Macpherson) .-

D'altra banda, per parlar de Demagògia recorrerem per exemple al diccionari de la RAE de la llengua castellana, on ens trobem que es defineix la demagògia com l'ús polític de adulacions, ideologies radicals o falses promeses per aconseguir el favor del poble.

Molts dels que estiguen llegint ara aquesta humil participació democràtica pensaran quina relació té això amb el nostre xicotet i estimat poble? doncs molta, perquè aquí, al Pinós, els nostres governants i els seus col•laboradors saben molt d'una, però res de l'altra.

En democràcia suspenen, sobretot pel que té a vore amb la participació del poble en les decisions socio-econòmiques i en el respecte a l'opinió de les minories, ja que ells (4+5) pugen els impostos en contra de la voluntat del poble, sense comptar amb el poble i sabent que hi ha una minoria local que possiblement no podrà fer front a semblant increment impositiu.

Ara, en el que te que vore amb demagògia, tenen excel•lent o matrícula d'honor, sobretot si pensem en la informació publicada fa uns dies en un mitjà digital local per un membre de l'executiva del Partit Popular del Pinós.

Demagògia en exposar unes dades totalment relativitzades i fora de context, que no tenen en compte les dades de l'altra banda, la republicana o “bando roín” per a uns, però legitimat realment per a la resta, perquè van arribar al poder democràticament i no amb les armes i que per l'únic que van lluitar va ser per mantenir una latent democràcia que la dreta mai va reconèixer, de la qual es va aprofitar, més tard va destruir i que ara "pareix" que tant li agrada.

Demagògia en dir que en el Partit Socialista Obrer Espanyol es pacta amb comunistes i amb nacionalistes independentistes per mantenir el poder, mentre que el Partit Popular pacta amb trànsfugues dia si i dia també, es pacta amb nacionalistes i fins i tot en ple segle XXI es pacta amb partits neonazis per tal de mantenir o aconseguir una alcandia, com per exemple la de Crevillent, amb un alcalde (que nega l'holocaust jueu) que va arribar a ser-ho gràcies a un vot d'un regidor de Falange. No vaig a citar aquí les coses que fa Falange.

I demagògia al qüestionar la lliure expressió a un ciutadà que s'expressa com vol, en valencià, en català o en rus, com vuiga, la llibertat d'expressió arriba a tots i cada un dels àmbits de l'expressió. A més per a qui tinga algun dubte el Català, el Balear i el Valencià són Acadèmicament una mateixa cosa li pese a qui li pese i no ho diem nosaltres, ho avalen més de quinze sentències del TSJCV (que tants favors li ha fet al PPCV en altres ocasions) en contra dels més de quinze estúpids i inútils recursos interposats per la Conselleria d'Educació amb diners dels valencians .-

Conclusions: al nostre parèixer d'entendre les coses molt senzilla, cal lluitar per la democràcia, per una democràcia local sense complexos per a tots els pinosers i que ningun d’ells tinga por a expressar el que sent i actuar en conseqüència, perquè això es la democràcia. Segona conclusió, cal posar fi a la demagògia, que és molt lletja, sobretot si s'utilitza per enganyar i manipular a les persones innocents .-

1 comentario:

  1. Felicitats pel teu article, el trobe molt bo. Espere que continues escrivint i ho faces prou sovint. Necessitem més veus crítiques d'esquerra en aquest poble. Salutacions i endavant!

    ResponderEliminar